Patty Bokkerink, medisch coordinator bij Netwerk Acute Zorg regio Zwolle

Patty Bökkerink

Medisch coördinator Educatie

Over Patty

Patty Bökkerink werkt als medisch coördinator Educatie en medical director ETS bij NAZrZ. Daarnaast is ze anesthesioloog bij Isala (ziekenhuis met regionale functie Traumacentrum).

Na afronding van haar specialisatie tot anesthesioloog-intensivist zocht Patty de acute kant van de geneeskunde op door in Australië als flying doctor te werken. ‘Ik functioneer optimaal als ik terecht kom in onverwachte situaties of bij kritisch zieke patiënten. Die kennis en gedrevenheid kan ik bij NAZrZ overbrengen op collega’s.

Als medisch coördinator Educatie ben ik betrokken bij scholingen die NAZrZ aanbiedt. Ik vind het mooi dat we een diverse groep aan zorgmedewerkers uit de regio onderwijs kunnen aanbieden. En toch hebben alle cursussen een raakvlak; de (on)verwachte acuut zieke patiënt. Waar we heel sterk in zijn is dat de cursussen echt gemaakt zijn voor de deelnemers. We stimuleren de deelnemers om feedback te geven zodat we continue kunnen verbeteren.

Voor artsen die net klaar zijn met geneeskunde hebben we de ABCDE-cursus. Voor verpleegkundigen hebben we een goede ‘Acute Kind Opvang’ cursus. Voor specialisten die verrichtingen doen bij patiënten onder sedatie is er de SALSA-cursus. Een sedatie praktijk specialist is verantwoordelijk voor de sedatie én getraind voor acute situaties. Echter moet de medisch specialist wél ondersteuning kunnen bieden bij calamiteiten. En dat is wat ze leren in deze cursus met hele concrete voorbeelden uit de praktijk.

De afgelopen jaren zijn de cursussen meegegroeid met digitale ontwikkelingen. Er heeft een verschuiving plaatsgevonden van klassikale les naar e-learnings. Niet alleen het leerrendement verbetert hierdoor (men kan thuis de stof in eigen tempo opnemen). Ook ontstond hierdoor meer ruimte om tijdens de cursusdag meer praktische vaardigheden en scenario’s te trainen. Echt een winst dus.’

Gegevens

Dokter van Heesweg 2
8025 AB Zwolle

Teamleden