Binnen het NAZrZ geloven we in verbeteren door verbinden. Daarom verzorgen we een breed aanbod aan regionale trainingen, e-learnings en praktijk- en scenariotrainingen. Voor artsen en verpleegkundigen tot kraamverzorgenden en voor communicatiemedewerkers tot bestuurders. Voor de dagelijkse acute zorgverlening ketenbreed én de opgeschaalde zorg.
Hoe werken we samen ten tijde van een ramp in onze regio? Hoe train je als arts je vaardigheden om het welzijn van patiënten onder sedatie nog beter te bewaken? Hoe weet je als verpleegkundige in een ziekenhuis hoe collega-verpleegkundigen in de regio te werk gaan? Allemaal vragen die terugkomen in de scholingen, waarbij ketenbrede verbinding én het uitwisselen van kennis en kunde tussen zorgprofessionals centraal staat.
Voor de dagelijkse acute zorgverlening ketenbreed …
.. verzorgen wij zowel theoretische als scenario- en praktijkscholingen voor uiteenlopende groepen zorgverleners. Tijdens deze scholingen is er volop ruimte voor interactie tussen de deelnemers, omdat dit juist zo belangrijk is om tot uitwisseling van kennis te komen. Ook brengen we professionals uit de verschillende organisaties in de regio met elkaar in contact, zodat zij van elkaars kennis en manier van werken kunnen profiteren.
Voor de opgeschaalde zorg …
… bieden wij vanuit het Regionaal Steunpunt een regionaal aanbod van opleidingen, trainingen, oefeningen en kennisbijeenkomsten. Bijvoorbeeld crisiscommunicatietrainingen en kennisbijeenkomsten om ervaringen en best practices te delen. Dit aanbod stemmen we jaarlijks af op de behoefte van onze ketenpartners in de acute zorg. Zo ondersteunen en faciliteren we organisaties om zich voor te bereiden op rampen en crisis.
Kennis en Leerportaal
NAZrZ heeft een Kennis- en Leerportaal. In het portaal vind je, na aanmelding, alles over de betreffende scholing; van vooropdracht tot certificaat. In de toekomst is het voor een aantal scholingen ook mogelijk je via het portaal aan te melden.

Vragen?
I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Filters
Intervisie crisiscoördinatoren
Om: 09:00
De verdiepingssessie crisiscoördinator is primair gericht op het verwerven van kennis en nieuwe inzichten door als crisiscoördinatoren met elkaar in gesprek te gaan aan de hand van casuïstiek. Interactief worden hierbij deelnemers uitgedaagd om tot oplossingen te komen bij de crisisdillema’s, professioneel te handelen als crisisfunctionaris en daarop zelf maar ook onderling te reflecteren.
Basistraining informatiecoördinatoren- ICO
Om: 09:30
Doel van de basistraining nieuwe informatiecoördinatoren is alle ICO’s in de regio op éénzelfde manier op te leiden en te trainen op het gebied van samenwerking met het Hoofd Informatie (HIN) en ICO’s en werken met het informatiemanagementsysteem LCMSgz.
Basisopleiding crisiscoördinator in 1 dag
Om: 09:00
De basisopleiding Crisiscoördinator in 1 dag is bedoeld voor functionarissen die nieuw zijn in de rol van crisiscoördinator. Vanuit de Opleiden-Trainen-Oefenen-benadering (OTO) ligt het accent op ‘Opleiden’.
Themasessie Profilering Adviseur Crisisbeheersing & OTO
Om: 13:00
De themasessie Profilering Adviseur Crisisbeheersing & OTO heeft als doel de rol, taak, verantwoordelijkheden en de mogelijkheden van de adviseur Crisisbeheersing & OTO onder de aandacht te brengen.
ABCDE-reanimatie
Om: 08:00
Deze tweedaagse training is speciaal ontwikkeld voor arts-assistenten (AIOS en ANIOS), die worden ingezet in de initiële opvang, resuscitatie en stabilisatie van een ernstig zieke of gewonde patiënt. Er is een dynamische mix van theorie en praktijk.
AKO herhaling
Om: 08:00
AKO herhaling is voor verpleegkundigen die betrokken zijn bij de spoedeisende opvang van het ernstig zieke kind en is gebaseerd op de ABCDE-methodiek en de uitgangspunten van de APLS. De training bestaat uit een dynamische mix van theorie en praktijk. De AKO herhaling is het vervolg op de AKO basis.
AKO basis
Om: 08:00
De training AKO basis is voor verpleegkundigen die betrokken zijn bij de spoedeisende opvang van het ernstig zieke kind en is gebaseerd op de ABCDE-methodiek en de uitgangspunten van de APLS. De training bestaat uit een dynamische mix van theorie en praktijk.
Regioscholing CC – Verdiepingsmodule
Om: 08:00
De Verdiepingsmodule is één van de vijf modules van de Regioscholing Cardiac care (CC) voor verpleegkundigen. Hierin staan o.a. elektrolytenstoornissen, beademing, ECG en drugsintoxicatie centraal. De cursisten krijgen praktische training middels casuïstiek en zijn in staat om hierin te differentiëren.
Regioscholing CC – Module Palpitaties
Om: 08:00
De module Palpitaties is één van de vijf modules van de Regioscholing Cardiac care (CC) voor verpleegkundigen. In deze module staat de zorg rondom een patiënt met palpitaties, die is opgenomen op de Cardiac care unit of de Eerste harthulp, centraal.
Regioscholing CC – Module Dyspneu
Om: 08:00
De module Dyspneu is één van de vijf modules van de Regioscholing Cardiac care (CC) voor verpleegkundigen. In deze module staat de zorg rondom een patiënt met dyspneu, die is opgenomen op de Cardiac care unit of de Eerste harthulp, centraal.