Samen vergroten we onze kennis en kunde

Binnen het NAZrZ geloven we in verbeteren door verbinden. Daarom verzorgen we een breed aanbod aan regionale trainingen, e-learnings en praktijk- en scenariotrainingen. Voor artsen en verpleegkundigen tot kraamverzorgenden en voor communicatiemedewerkers tot bestuurders. Voor de dagelijkse acute zorgverlening ketenbreed én de opgeschaalde zorg.

Hoe werken we samen ten tijde van een ramp in onze regio? Hoe train je als arts je vaardigheden om het welzijn van patiënten onder sedatie nog beter te bewaken? Hoe weet je als verpleegkundige in een ziekenhuis hoe collega-verpleegkundigen in de regio te werk gaan? Allemaal vragen die terugkomen in de scholingen, waarbij ketenbrede verbinding én het uitwisselen van kennis en kunde tussen zorgprofessionals centraal staat.

Voor de dagelijkse acute zorgverlening ketenbreed …

.. verzorgen wij zowel theoretische als scenario- en praktijkscholingen voor uiteenlopende groepen zorgverleners. Tijdens deze scholingen is er volop ruimte voor interactie tussen de deelnemers, omdat dit juist zo belangrijk is om tot uitwisseling van kennis te komen. Ook brengen we professionals uit de verschillende organisaties in de regio met elkaar in contact, zodat zij van elkaars kennis en manier van werken kunnen profiteren.

Voor de opgeschaalde zorg …

… bieden wij vanuit het Regionaal Steunpunt een regionaal aanbod van opleidingen, trainingen, oefeningen en kennisbijeenkomsten. Bijvoorbeeld crisiscommunicatietrainingen en kennisbijeenkomsten om ervaringen en best practices te delen. Dit aanbod stemmen we jaarlijks af op de behoefte van onze ketenpartners in de acute zorg. Zo ondersteunen en faciliteren we organisaties om zich voor te bereiden op rampen en crisis.

Kennis en Leerportaal

NAZrZ heeft een Kennis- en Leerportaal. In het portaal vind je, na aanmelding, alles over de betreffende scholing; van vooropdracht tot certificaat. In de toekomst is het voor een aantal scholingen ook mogelijk je via het portaal aan te melden.

Vragen?

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Filters

  • Beroep:

  • Type zorg:

  • Verwijder filters

Acute Zorgverbeteraar – Lean Green Belt

Tijd: 11 september 2024
Om: 08:45

Eén van de afspraken in het ROAZ-plan van ROAZ-regio Zwolle is om de komende jaren, ieder jaar 75 professionals werkzaam in de acute zorgketen in deze ROAZ-regio, op te leiden tot ‘acute zorgverbeteraar’. Dit zijn pioniers binnen zorgorganisaties, die niet alleen graag zichzelf willen blijven ontwikkelen, maar ook oog hebben voor verbetermogelijkheden binnen én buiten…

Max. aantal deelneemers:   16
Netwerk Acute Zorg regio Zwolle
Acute zorg, Beroep
Accreditatiepunten: nvt
Prijs: Gratis

Acute Zorgverbeteraar – Lean Green Belt (pilot)

Tijd: 3 juni 2024
Om: 08:30

<Inschrijven voor de pilot is niet meer mogelijk. Via onderstaand formulier kunt u uw interesse aangeven voor komende trainingen tot Acute Zorgverbeteraar, zie hieronder meer informatie over de data.>    Eén van de afspraken in het ROAZ-plan van ROAZ-regio Zwolle is om de komende jaren, ieder jaar 75 professionals werkzaam in de acute zorgketen in…

Max. aantal deelneemers:   16
Netwerk Acute Zorg regio Zwolle Dokter Spanjaardweg 6 in Zwolle
Acute zorg, Beroep
Accreditatiepunten: Internationaal erkende LCS certificaat level 1c
Prijs: Gratis

Regioscholing IC – Module Cardiologie 2

Tijd: 5 december 2024
Om: 08:00

De module Cardiologie 2 is een module van de Regioscholing Intensive Care (IC). Deze module start in 2024 en heeft als onderwerpen: Ziektebeelden op de IC aangaande het hart, waaronder hartklep problemen, hartfalen algemeen en cardiomyopathie, endocarditis, pericarditis, Tako Tsubo – Verschillende interventies en ontwikkelingen op de HCK.

Max. aantal deelneemers:  
Acute zorg, Verpleegkundige
Accreditatiepunten: 0
Prijs: 0

Cursus Oefenontwikkeling en Oefenleider

Tijd: 7 oktober 2024
Om: 09:00

Meer info volgt Leerdoelen Meer info volgt Programma Datum 4-3, 5-3 en 21-3-2024 Informatie Petra Krijgsman (06 1206 2023 / m.p.krijgsman@netwerkacutezorg.nl) is bereikbaar voor vragen over deze training.

Max. aantal deelneemers:  
Acute zorg, Crisisfunctionaris
Accreditatiepunten: 0
Prijs: 0

Regioscholing CC – Verdiepingsmodule 1

Tijd: 4 juni 2024
Om: 08:00

Een Cardiac Care verpleegkundige draagt zorg voor patiënten met uiteenlopende cardiale aandoeningen. In deze module worden elektrolytenstoornissen, beademing en drugsintoxicaties behandeld. De cursisten krijgen theorie aangeboden en daarnaast vooral veel praktische training middels casuïstieken met oefenstroken en (bewegend) beeldmateriaal. Data en aanmelden De data van deze module en de mogelijkheid tot aanmelden, zijn te vinden…

Max. aantal deelneemers:  
Dokter Spanjaardweg 6 8025 BT Zwolle
Acute zorg, Verpleegkundige
Accreditatiepunten: 0
Prijs: 0

Regionaal Trauma Overleg

Tijd: 16 mei 2024
Om: 19:00

Informatie: Op donderdag 16 mei van 19:00-21:15 uur vindt het Regionaal Trauma Overleg plaats bij het Witte Kruis in Apeldoorn. Voor dit overleg worden alle betrokken trauma-ketenpartners uitgenodigd. Hoofdonderdeel van het programma is casuïstiekbespreking van (multi)traumapatiënten.   Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via onderstaand formulier (uiterste inschrijfdatum is 1 mei 2024). De uiterste inschrijfdatum is…

Max. aantal deelneemers:   nvt
Saba 4 - 7332 BH Apeldoorn
Acute zorg, Agendapunt
Accreditatiepunten: 2 voor leden van V&VN en NVvH
Prijs: NVT

Regioscholing CC – Verdiepingsmodule 2

Tijd: 28 mei 2024
Om: 08:00

Een Cardiac Care verpleegkundige draagt zorg voor patiënten met uiteenlopende cardiale aandoeningen. In deze module worden elektrofysiologie, PCI, externe pacemaker en echocardiografie behandeld. De cursisten krijgen theorie aangeboden en daarnaast vooral veel praktische training middels casuïstieken met oefenstroken en (bewegend) beeldmateriaal. Data en aanmelden De data van deze module en de mogelijkheid tot aanmelden, zijn…

Max. aantal deelneemers:  
Verpleegkundige
Accreditatiepunten: 0
Prijs: 0

Regioscholing IC – Module Cardiologie 1

Tijd: 12 november 2024
Om: 08:00

In deze module staat de zorg rondom de patiënt met cardiologische aandoeningen opgenomen op de Intensive Care centraal. Een Intensive Care verpleegkundige draagt zorg voor de patiënt met uiteenlopende cardiale aandoeningen. Op de Intensive Care afdeling kan men er van uitgaan dat de circulatie van de patiënt verstoord of bedreigd kan zijn ten gevolge van een…

Max. aantal deelneemers:  
Dr. Spanjaardweg 2-8 (2e verdieping), Netwerk Acute Zorg regio Zwolle
Acute zorg, Verpleegkundige
Accreditatiepunten: 0
Prijs: 0

Intervisie crisiscoördinatoren

Tijd: 7 november 2024
Om: 09:00

De verdiepingssessie crisiscoördinator is primair gericht op het verwerven van kennis en nieuwe inzichten door als crisiscoördinatoren met elkaar in gesprek te gaan aan de hand van casuïstiek. Interactief worden hierbij deelnemers uitgedaagd om tot oplossingen te komen bij de crisisdillema’s, professioneel te handelen als crisisfunctionaris en daarop zelf maar ook onderling te reflecteren.

Max. aantal deelneemers:  
Netwerk Acute Zorg regio Zwolle
Agendapunt, Crisisfunctionaris
Accreditatiepunten: nvt
Prijs: NVT

Basistraining informatiecoördinatoren- ICO

Tijd: 24 september 2024
Om: 09:30

Doel van de basistraining nieuwe informatiecoördinatoren is alle ICO’s in de regio op éénzelfde manier op te leiden en te trainen op het gebied van samenwerking met het Hoofd Informatie (HIN) en ICO’s en werken met het informatiemanagementsysteem LCMSgz.

Max. aantal deelneemers:   n.t.b.
Crisisfunctionaris
Accreditatiepunten: N.V.T.
Prijs: N.V.T.
Pagina 1 van 4