Het Regionaal Steunpunt OTO helpt projecten opstarten die als doel hebben onze ketenpartners te helpen zich beter op rampen en crises voor te bereiden. Een voorbeeld van zo’n project is de kennisgroep Cybercrisis om de digitale weerbaarheid in onze regio te vergroten. Ook leren communiceren ten tijde van een crisis of crisisplanvorming zijn voorbeelden van de programma’s en projecten die vanuit de stimuleringsgelden OTO worden geïnitieerd.
Op elkaar ingespeeld
Iedere zorgprofessional kan te maken krijgen met een crisis of ramp. Het is belangrijk hierop voorbereid te zijn en dit regelmatig te oefenen met de eigen organisatie maar zeker ook in de keten. De programma’s en projecten die momenteel binnen de acute zorgketen in deze regio lopen, worden steeds meer in gezamenlijkheid uitgevoerd. Op deze manier weet je als ketenpartner wat te doen ten tijde van een crisis, maar weet je ook wat andere zorgprofessionals doen, zodat je op elkaar ingespeeld bent en van elkaar leert.
Samenwerking buiten de regio
Niet alleen in de regio wordt volop samengewerkt, maar ook daarbuiten. Zo werken wij veel samen met Bureau Acute Zorg Euregio in Enschede bij het opzetten en uitvoeren van de programma’s en projecten. Ook landelijk niveau zijn wij samen met deze regio nauw betrokken bij landelijke implementaties en stellen wij onze kennis, ervaring en producten beschikbaar. Het streven naar landelijke uniformiteit draagt direct bij aan betere ketensamenwerking. En dat is uiteindelijk het doel!