Thuismonitoring in de keten

Gedurende de COVID-periode werd, vanwege de druk in de kliniek, steeds meer gebruik gemaakt van thuismonitoring. Door verhoogde instroom, ziekteverzuim en personeelstekort is de druk nog steeds hoog, waardoor thuismonitoring vaker breed wordt ingezet. Dit wordt ook wel telemonitoring, telebegeleiding of zorg-op-afstand genoemd. Het kan in de reguliere situatie bijdragen aan het vrijspelen van capaciteit in de ziekenhuizen. Zo kan het ingezet worden voor patiënten met hartfalen, COPD of hypertensie.

Thuismonitoring heeft effect op een groot deel van de keten, o.a. voor medewerkers van verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg, huisartsen, medisch specialisten en medewerkers in ziekenhuizen en patiënten/cliënten. Om het effect in de keten en ieders rol hierin te bespreken en de laatste ontwikkelingen met elkaar te delen, gaan wij hier graag met u over in gesprek op dinsdag 19 september. Tijdens deze bijeenkomst gaan een aantal sprekers in op de verschillende aspecten van thuismonitoring, wordt een casus besproken en gaan we tijdens een interactieve werksessie aan de slag met het optimaliseren van het proces rondom thuismonitoring in de keten

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor longartsen, internisten, cardiologen, zorgprofessionals uit de verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg, huisartsen en andere geïnteresseerden.

Waar en wanneer?

De bijeenkomst vindt plaats op 19 september bij Netwerk Acute Zorg regio Zwolle, dokter Spanjaardweg 6 in Zwolle. Verdere info volgt.

Aanmelden

Wilt u zich alvast aanmelden voor de bijeenkomst? Vul dan onderstaand inschrijfformulier in.

Heeft u vragen? Neem dan contact op via info@netwerkacutezorg.nl.

Aanmeldformulier symposium Thuismonitoring 29 juni 2023

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Netwerk Acute Zorg regio Zwolle

Max. aantal deelnemers:N.V.T.

Agendapunt

Accreditatiepunten: N.V.T.

Prijs: N.V.T.