Van 11 tot 15 december staat een mobiele cyber-escaperoom bij Netwerk Acute Zorg regio Zwolle. Deze ‘cybertruck’ is ontwikkeld door Netwerk Acute Zorg Brabant en is bedoeld om zorgorganisaties kennis te laten maken met de gevolgen van cybercriminaliteit, ter voorbereiding op eventuele cyberaanvallen.

Waarom een mobiele escaperoom tegen cybercriminaliteit?

ICT-uitval als gevolg van cybercriminaliteit is een reëel risico voor de zorg. Zorginstellingen zijn afhankelijk van een geavanceerde, goed werkende ICT-infrastructuur. Dat brengt risico’s met zich mee, want het maakt organisaties afhankelijk van alle technologie. Als het niet werkt, ligt het hele systeem plat, met alle gevolgen van dien.

Hoe werkt de mobiele escaperoom?

Een grote vrachtwagentrailer is ingericht als mobiele escaperoom. Deelnemers krijgen een casus voorgelegd: de zorginstelling heeft een bericht ontvangen over een hack waardoor alle computers op zwart komen te staan, tenzij de zorginstelling vier miljoen euro losgeld betaalt. Vervolgens lossen de deelnemers in de escaperoom onder tijdsdruk een aantal puzzels op. Sommige puzzels richten zich op de samenwerking binnen de groep, andere op vragen en dilemma’s die horen bij ICT-uitval.

Voor het oplossen van een incident in een instelling zijn teamwork en de juiste kennis over het probleem noodzakelijk: die combinatie wordt in deze truck samengebracht. Na afloop vindt een evaluatie (debriefing) plaats met de deelnemers, waarbij de groep samen met de spelleider in gesprek gaat over wat er gebeurd is en waarom welke beslissingen zijn genomen. Hierbij wordt de link gelegd naar de eigen organisatie.

Details

De cybertruck bevindt zich bij Netwerk Acute Zorg regio Zwolle.
Adres: Dr. Spanjaardweg 6, 8025 BT Zwolle.

Per dag zijn 10 tijdvakken beschikbaar van elk 45 minuten (inclusief uitleg vooraf; exclusief debriefing achteraf).

Per organisatie kunnen maximaal 3 tijdvakken worden gereserveerd.

Per tijdvak kunnen 3 tot 8 deelnemers de escaperoom doorlopen.

Interesse?

Ben je betrokken bij het crisisteam van je zorgorganisatie en heb je interesse om met een aantal collega’s de mobiele escaperoom te doorlopen? Neem dan contact op met Judith Heikoop via SteunpuntOTO@netwerkacutezorg.nl.

Max. aantal deelnemers:8 per tijdvak; maximaal 3 tijdvakken per organisatie

Agendapunt

Accreditatiepunten: 0

Prijs: 0