De module Analyse en advies van de training Crisiscommunicatie is bedoeld voor communicatieadviseurs uit de regio’s die vallen onder Netwerk Acute Zorg regio Zwolle en Acute Zorg Euregio, die hebben deelgenomen aan de basistraining Crisiscommunicatie.
Het maken van een omgevingsanalyse staat centraal tijdens deze training. Een omgevingsanalyse vormt de basis voor alle adviezen en strategieën in de crisiscommunicatie. Het is dan ook meer dan alleen het samenvatten van de berichtgeving op sociale media en andere websites, radio en televisie. Het doel van een omgevingsanalyse is de buitenwereld naar binnen brengen en voorzien van duiding. De training bestaat uit theorie en vaardigheidsoefeningen.

Leerdoelen

De leerdoelen van de module Analyse en advies van de training Crisiscommunicatie zijn:

  • Weten waar een omgevingsanalyse aan moet voldoen om als goede basis te kunnen dienen voor een advies.
  • Vormen van de analyse naar een advies, waarmee een adviseur het Crisisbeleidsteam (CBT) in kan.

Datum

Momenteel is er geen mogelijkheid tot aanmelden voor de module Analyse en advies van de training Crisiscommunicatie.

Programma Crisiscommunicatie

De communicatietrainingen zijn onderdeel van het programma Crisiscommunicatie vanuit de OTO-stimuleringsgelden voor de regio’s Acute Zorg Euregio en Netwerk Acute Zorg regio Zwolle. De trainingen worden verzorgd door Inconnect, een bureau dat zich bezighoudt met mediatrainingen en het opleiden, trainen en oefenen van crisiscommunicatiesituaties. 

Meer informatie

Petra Krijgsman (06 1206 2023 / m.p.krijgsman@netwerkacutezorg.nl) en Robin Schär (06 50070235/ r.schaer@acutezorgeuregio.nl) zijn bereikbaar voor vragen over deze training.

Op locatie of via Zoom

Max. aantal deelnemers:8

Crisisfunctionaris

Accreditatiepunten: N.V.T.

Prijs: € N.V.T.